Rabarberkaka


ingredienser
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100 g smält smör
300 g rabarber
2 msk potatismjöl
2 krm muskotnöt , riven
1 tsk kanel
2 msk råströsocker
Gör så här :
Rör samman ägg och socker. Tillsätt vetemjöl blandat med bakpulver och vaniljsocker.
Rör ner det smälta smöret.
Klam fast ett bakplåts papper i botten på en form med löstagbar kant, Häll smeten i formen.
Skär rabarbern i bitar och lägg i en skål med potatismjöl, muskot och kanel. Fördela det över smeten och strö över råsockret.
Grädda kakan i ca 40 min i 175 grader mitt i ugnen.
Lossa kakan från formen när den svalnat.
Lycka till Kram Evelin
Kommentarer
Postat av: Ing-Britt
Detta är den godaste rabarberkakan som finns, mm smakar mums.
Tack gumman