Choklad cupcakes

Hittade detta smarriga recept här.





Gör så Här : 

Till ca 12 cupcakes:
100 g vetemjöl
20 g kakao
140 g strösocker
1½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
en nypa salt
40 g smör, mjukt
1,25 dl mjölk
1 ägg


 sätt ugnen på 175 grader. Lägg mjöl, kakao, socker, bakpulver, vaniljsocker, salt och mjukt smör i en bunke.

Vispa samman med en elvisp på låg hastighet tills smeten får en grynig konsistens. 

Vispa snabbt ihop mjölk och ägget i en kanna/mugg. Häll långsamt ner hälften av mjölkblandningen i den gryniga smeten medan du vispar samman alla ingredienser med elvisp. Vispa på högre hastighet tills alla klumpar försvinner.

 
Sänk hastigheten och vispa långsamt ned resterande mjölkblandning, tills smeten är slät. Skeda ut smeten i muffinformar [placerade i en muffinplåt] och fyll till ca hälften. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25minuter. 

Låt muffinsarna stelna en aning på plåten innan de lyfts upp för att svalna helt på bakgaller. Glasera med frosting.

Frosting:
300 g florsocker
100 g mjukt smör
40 g kakao
3 msk mjölk

Vispa ihop smör, kakao och florsocker till en slät smet med elvisp på medelhastighet. Sänk till låg hastighet och tillsätt mjölken, en msk i taget. Vispa sedan på hög hastighet tills frostingen är fluffig och lätt, i ca 5 minuter. Ju längre du vispar, desto fluffigare glasyr. Låt stelna en aning innan du glaserar dina cupcakes med frostingen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:






RSS 2.0