Chokladkaka med marsmallows







100 g Margarin
3 dl strösocker
2 st ägg
1½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Marsmallows

Glasyr

ca 1 ½ dl florsocker
några droppar vatten
ev. karamellfärg

Gör så här :

Smällt matfettet och låt svalna. Tillsätt de andra ingredienserna.
Smöja och bröa en form. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 35 min.
Häll på Marsmallows på kakan och ställ in den på eftervärmen. Blanda florsocker, vatten och karamellfärg och ringla det på kakan.

Lycka till Kram Evelin

Kalsa för syrran

Syster fyllde nyss år och då blev det lite  kalas :) jag gjorde inte tårtan var i skolan och hann inte så då fick mamma göra det.







Kolakakor

syster fyllde ju år här om dan och då gjorde jag kolakakor som är hennes favorit






Ingredienser

200 g margarin
2 1/4 dl strösocker
1 1/2 msk sirap
5 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk vanillinsocker

Gör så här

Blanda snabbt i hop ingredienserna.
Rula ut degen till fingertjocka längder.
Lägg dem på en smord plåt el. bakplåtspapper och platta till dem något.
Grädda i 175 grader i ca 12-15 minuter.
Skär längderna i lagom stora bitar medan de är varma.
Plocka i sär kakorna när de svalnat.


Äppel och kanel Rulltårta

Jag älskar rulltårta med tycker att det börjar bli lite uttjatat så då testade jag denna variant, smakar lite som kanelbullar :)







3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk stött kardemumma
½ dl mjölk

Garnering:
2 msk pärlsocker

Fyllning:
1 ½ dl äppelmos
2 tsk kanel
Sirap

Gör så här :
Sätt ugnen på 250°. Klä ugnens långpanna med bakplåtspapper.

Vispa ägg och socker mycket pösigt.

Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma. Rör ner blandningen försiktigt och tillsätt mjölken. Rör varsamt till en jämn smet.

Bred ut smeten i långpannan och strö över pärlsocker. Grädda genast i nedre delen av ugnen ca 5 minuter.

Strö lite socker över kakan och stjälp genast upp den på papper eller bakduk. Dra av gräddningspapperet. Om det inte lossnar - pensla papperet med lite kallt vatten.

Blanda samman äppelmos och kanel och bred över den varma kakan ringla lite sirap över. Rulla ihop från långsidan, rulla ett bakplåtspapper om rulltårtan och låt den ligga med skarven nedåt. Strö pärlsocker över och skär i skivor.

Mina receptböcker

Här är några av de receptböcker jag andvänder :) Men måga av mina recept har jag hittat på själv :)



Småkakor
Frestande choklad
Kärleksmums
Sju sorters kakor
Muffins och cupcakes

Men min absoluta favorit är Muffins och Cupcakes:




Blåbär och hallonpaj

kanske ska döpa om min blogg till blåbärsbloggen eller vad tycker ni ;P haha nejdå men det kanske blir lite tjatigt med alla dessa blåbär :P Men i detta recept kan du byta ut blåbären till vilka bär du villl :) 

 






3 dl vetemjöl
150g smör eller margarin
1 tsk vaniljsocker
500g blåbär och hallon (finns att köpa blandade)
1 dl strösocker
2msk potatismjöl
½-1 dl havregryn
ca 2 msk vit sirap

Gör så här :

Mät upp vetemjöl och vaniljsocker i en bunke. Skär det kylsåpskalla smöret i tärningar.
Häll över det i bunken och nyp snabbt ihop det hela till en smuldeg.

Häll hälften av smuldegen i en pajform. Häll över de frysta bären. Blanda strösocker och potatismjöl i en skål.Strö blandningen över bären.

Häll över resterande smuldeg, strö över havregryn och ringla över lite sirap.

Grädda i 225 grader i ca 20 minuter.

Lycka till Kram Evelin






RSS 2.0