Veckans blogg

Nu är jag med och tävlar om att bli veckans blogg hos denna tjej :)



Klicka på bilden för att komma till hennes blogg

Gratisbio

Hejsan :)

Tänkte bara tipsa om en sida som heter gratisbio jag har varit medlem där ett tag nu och tycker att det verkar bra :)

Klicka in där och kolla och vinn enkelt presentkort eller Biobiljetter :)



Klicka på bilden för att komma till sidan :)

Granola

Denna goa musli/crunch gjorde jag igår kväll och Provsmakade i morse. Kanske lite för söt för min smak men någon gång ibland kan den nog slinka ner :)








Recept
1l havregryn
1 dl flytande honung
½ dl rapsolja
1 ½ dl farin eller muscovado socker
1 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
2 dl torkade aprikoser
1 ½ dl russin

Gör så här

Blanda honung och rapsolja och rör ner sockret, vaniljsockret och saltet,
Blanda med havregrynen och bred ut den smuliga massan i en långpanna,
Rosta granolan i 150 grander i 20-30 min.
Rör om lite då och då så att det rostas jämt.
Ta ut och dela de större klumparna,
Låt svalna,
Skär aprikoserna i mindre bitar och blanda ner dem och russina.
Förvara tort i en burk med lock.



Chokladbollar

Idag gjorde jag och Tilda Chokladbollar (negerbollar)






Recept:

100 g smör eller margarin
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
2-3 msk kakao
3 dl havregryn
2-3 msk kallt starkt kaffe

Garnering


pärlsocker eller kokosflingor

Gör så här


Rör matfett, socker och vaniljsocker posöst,
Blanda i kakao,
Tillsätt havregryn och kaffe,
Rör om tills allt är väl blandat,
Forma smeten till bollar,
Rulla dem i pärlsocker eller kokos och förvara i kylskåp

Morotskaka

Denna favorit gjorde jag för ett tag sen och funderar på att göra igen.








Recept:

200 g grovt rivna morötter
50 g margarin
2 st ägg
2 dl socker
2 tsk kanel
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
100 g philadephia light
2 msk florsocker

Gör så här:

Smält margarinet.
Vispa ägg och socker vitt och poröst,
Blanda kanel, bakpulver och vetemjöl i en djup tallrik,
Rör ner morötter, mjölbalandningen och det smält margarinet i äggsmeten.
Bred smeten i en smord och bröad form.
Grädda 175g 50-60 min.

Blanda philadelphian och florsockret,
Bred blandningen på den avsvalnade kakan.




Bullbak

Idag har jag vart hemma själv och det är ju sportlov så då passade jag på att baka lite bullar, Själv så tycker jag att bullar närstan är det godaste man kan äta :)
140 goda kanel/vanilj bullar blev det
Jag följer alltid det vanliga receptet på Vetebulla som står på Vetemjöls paketet. Har mi några extra smarriga knep ni gör när ni bakar bullar ?
Kram Evelin

Bikupecupcakes

Dessa muffins är superläckra och krämen smakar verlkigen marshmallows :)
ca 16 st
200 g mjukt smör
2 ½ dl farinsocker
3 ägg
3/4 dl varm honung
4 ½ dl siktat mjöl
2 ½ dl bakpulver
Marsmallowglasyr

3 äggvitor
3, 3/4 dl socker
2 tsk ljus majssirap eller vit sirap
1 nypa vinsten eller ett par droppar vinäger ( kan uteslutas)
1 tsk vaniljsocker
gul hushållsfärg

Gör så här :

Värm ugnen till 175 grader och placera 16 normalstora pappersfromar i en muffinsplåt eller på en vanlig bakplåt.
Rör smör och socker vitt och pösigtoch vispa sedan ned äggen, ett i taget. vänd ned honung och mjöl samt bakpulver och blanda väl. Fördela smeten i formarna och grädda kakorna i 18-20 minuter. Prova med en sticka så att de är färdiga i mitten. Låt dem sedan kallna på galler.
Blanda äggvitor, socker, sirap, eventuell vinsten eller vinäger samt 1 dl vatten i en värmetålig skål. Placera skålen övervattenbad, så att den inte vidrör vattnet. Vispa intensivt tills blandningen är lätt och fluffig. Lyft sedan bort den från värmen. Tillsätt vanilj och vispa till en hård smet. Tillsätt hushållsfärg, en droppe i taget, och vispa tills allt är blandat.
Skeda upp glasyren i en spritspåse och sätt en tyll som är 1 cm i diameter. spritsa glasyren i cirklar på kakorna så att de liknar bikupor av halm.

Minicupcakes med päron och valnötter

Dessa mini underbara sakerna gjorde jag för några dagar sen och de smakade ljuvligt, samtidigt som det är superenkla att göra :)
'
150 g mjukt osaltat smör
2 dl farinsocker
2 ägg
2 ½ dl siktat vetemjöl
1½ tks bakpulver
1 1/4 dl mjölk
135 g väl avrunna och hackade konserverade päron
40 g hackade valnötter
Glasyr

90 g mjuk cream cheese
½ dl lönnsirap
3 dl siktat florsocker
60 g hackade valnötter att dekorera med
Gör så här

värm ugnen till 175 grader och placera ca 40 små pappersformar i en muffinsplåt eller på en vanlig bakplåt.
Rör smör och socker vitt och pösigt och vispa sedan ned äggen, ett i taget. vänd ned mjölet och bakpulvret omväxlande med mjölken och därefter päronen och valnötterna. Fördela smeten i formarna och grädda kakorna i 12-15 minuter. Prova med en sticka att de är färdiga i mitten. Låt dem sedan svalna på galler.
Vispa samman cream cheese och lönnsirap till glasyren och vispa sedan ned florsockret, lite i taget, så att allt blandas. Bred glasyren på kakorna co h dekorera med valnötter.

Puss & Kram Evelin

Välkommen till min nya blogg :)

Jag är en 14 årig tjej som bor i en lite håla utanför Örebro.
Här kommer jag skriva om min största passion i livet Bakverk :)

jag kommer kanske inte uppdatera så himla mycket eftersom jag inte sår och bakar hela dagarna. Jag kommer uppdatera när jag gjort något nytt.
Jag hoppas att många hittar hit och att ni kommer njuta av mina recept :)
Puss & Kram Evelin

Välkommen till min nya blogg!







RSS 2.0