Granola
Denna goa musli/crunch gjorde jag igår kväll och Provsmakade i morse. Kanske lite för söt för min smak men någon gång ibland kan den nog slinka ner :)



Recept
1l havregryn
1 dl flytande honung
½ dl rapsolja
1 ½ dl farin eller muscovado socker
1 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
2 dl torkade aprikoser
1 ½ dl russin
Gör så här
Blanda honung och rapsolja och rör ner sockret, vaniljsockret och saltet,
Blanda med havregrynen och bred ut den smuliga massan i en långpanna,
Rosta granolan i 150 grander i 20-30 min.
Rör om lite då och då så att det rostas jämt.
Ta ut och dela de större klumparna,
Låt svalna,
Skär aprikoserna i mindre bitar och blanda ner dem och russina.
Förvara tort i en burk med lock.



Recept
1l havregryn
1 dl flytande honung
½ dl rapsolja
1 ½ dl farin eller muscovado socker
1 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
2 dl torkade aprikoser
1 ½ dl russin
Gör så här
Blanda honung och rapsolja och rör ner sockret, vaniljsockret och saltet,
Blanda med havregrynen och bred ut den smuliga massan i en långpanna,
Rosta granolan i 150 grander i 20-30 min.
Rör om lite då och då så att det rostas jämt.
Ta ut och dela de större klumparna,
Låt svalna,
Skär aprikoserna i mindre bitar och blanda ner dem och russina.
Förvara tort i en burk med lock.
Kommentarer