Äppeltosca

Har aldrig gjort toscakaka förut men så bestämde jag mig för att testa. Men så hade vi två äpplen hemma som inte var så jätte fina så då kom jag på en liten annurlunda variant av toscakaka.



100 g smör eller margarin
2 ägg
1 ½ dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ dl grädde eller mjölk

Glasyr:

100 g smör eller margarin
1 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
1 ½ dl havregryn
2 st äpplen
Lite kanel och råsocker
Görs så här

Smörg och ev bröa en form med löstagbar kant.
Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt mjölet blandat med bakpulvert,matfettet och vätskan.
Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen 20- 25 minuter.

Förbered under tiden glasyren.
Blanda samman alla ingredienser förutom äpplena, kanelen och råsockret i en kastrull.
Värm massan under försiktig omrörning tills allt blandat sig och tjocknat.
Skär äpplena i skivor och lägg i en plastpåse med kanel och råsocker. Knyt påsen och skaka.
Lägg snabbt på äpplena på den varma kakan och häll på glasyren.
Ställ direkt in kakan igen tills den har fått fin färg.

Lycka till Kram Evelin

Kommentarer
Postat av: Sita

Mums. Kram

2011-05-04 @ 18:32:32
URL: http://siitasblogg.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:






RSS 2.0